• -

Hoe verandert het energielabel met zonnepanelen

Category : Greentech Energy

Zonnepanelen dragen bij aan de verbetering van het energielabel. Als u zonnepanelen gaat aanschaffen is het prettig om te weten in hoeverre het energielabel van uw woning verandert. Als u uw woning namelijk wenst te verkopen (of te verhuren) dan kan een lagere energielabel een hogere waarde van de woning betekenen. En vanaf 1 januari 2015 is het verplicht om een energielabel te hebben als u uw woning wilt verkopen of verhuren.

Door zonnepanelen te plaatsen op het dak van uw woning kunt u het energielabel met één of meerdere stappen verbeteren.

Belangrijke vraag: hoe verandert mijn energielabel met zonnepanelen?

Daarvoor moeten we eerst iets meer weten over de wijze waarop het energielabel wordt vastgesteld.

Energielabels lopen van A++ (zeer zuinig) tot en met G (zeer onzuinig). Het energielabel wordt bepaald aan de hand van de EnergieIndex (EI).  Onderstaand treft u een overzicht van de EI-waarde en het bijbehorende energielabel:

Door zonnepanelen aan te schaffen verlaagt u de zogenaamde EnergieIndex, en zodoende een verlaging van het energielabel. De mate waarin de EnergieIndex (energielabel) verandert wordt bepaald door de oppervlakte van de zonnepanelen gedeeld door de ‘omvang’ van uw huis. De omvang wordt daarbij enerzijds bepaald door uw woonoppervlakte, anderzijds door de oppervlakte grenzend aan de buitenlucht en de grond. Dit betekent voor een tussenwoning dat 15 zonnepanelen een veel grotere verbetering geeft van het energielabel dan een vrijstaande woning met 15 zonnepanelen.

Maakt het uit welke zonnepanelen ik heb voor mijn energielabel?

Nee, het maakt niet uit of zonnepanelen van bijvoorbeeld 240, 270 of 275 WP heeft. De overheid kijkt voor de bepaling van het energielabel alleen naar de oppervlakte zonnepanelen en gaat uit van een waarde van 120WP per vierkante meter.

Welke bewijsstukken moeten er zijn voor de aanpassing van het energielabel met zonnepanelen?

Als u uw energielabel wenst vast te leggen en u heeft zonnepanelen, dan dient u bij de overheid 2 documenten aan te leveren: de factuur van de zonnepanelen en een foto van uw dak met zonnepanelen. Aan de hand van deze bewijsstukken wordt de verlaging van de EnergieIndex berekend en zodoende uw energielabel.

Bron: https://www:zonnepanelen.net


  • -
SOLARWATT introduceert glas-glaspaneel met 300 Wattpiek

SOLARWATT introduceert glas-glaspaneel met 300 Wattpiek

Category : Greentech Energy

SOLARWATT introduceert glas-glaspaneel met 300 Wattpiek

Als eerste ter wereld komt SOLARWATT met een krachtige 60M-module met een vermogen van 300 Wattpiek (Wp). De Duitse pionier in zonne-energie is het eerste bedrijf dat een glas-glaspaneel maakt in deze variant en met dit vermogen.

Glas-glaspanelen van SOLARWATT zijn zeer duurzaam en bestand tegen allerlei weersinvloeden – ze zijn nagenoeg onbreekbaar. Na vijfduizend uur – dat komt overeen met dertig jaar – aan vocht- en warmtetesten (damp heat tests, DHT) onder zware omstandigheden verloren de zestig monokristallijne zonnecellen slechts minder dan één procent van hun vermogen. SOLARWATT is daarom in staat – als enige fabrikant in de markt – om dertig jaar garantie te geven op zowel de panelen zelf als het vermogen ervan.

De vermogensgarantie geeft het vermogen van het zonnepaneel in de tijd weer en laat zien hoeveel dit vermogen per jaar maximaal mag afnemen. Bij veel zonnepanelen neemt de opbrengst na verloop van tijd – en zeker na tien jaar – significant af. Bij SOLARWATT blijft het rendement ook na tien jaar nog hoog. Waar de meeste fabrikanten alleen productgarantie bieden, kan SOLARWATT ook het vermogen van maar liefst 300 Wp van de panelen voor in ieder geval dertig jaar lang garanderen.

Steeds meer consumenten kiezen voor het type glas-glaszonnepanelen, dat nu dus ook beschikbaar is met een vermogen van 300 Wp. De panelen worden gemaakt in vooraanstaande productiefaciliteiten in Dresden (Duitsland). Ze leveren gegarandeerd een 25 procent hogere opbrengst en de levensduur neemt met 33 procent toe ten opzichte van gangbare panelen van kunststof. Consumenten kunnen daardoor exact uitrekenen welk rendement ze met de panelen behalen. Om de installatie goed te laten verlopen, worden de zonnepanelen uitsluitend geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs.

“Er zijn al wel modellen met een vermogen van 300 Wp op de markt, maar niet als duurzame glas-glasmodellen. Huiseigenaren en commerciële partijen kunnen nu nog efficiënter hun eigen zonne-energie opwekken”, zegt Erik de Leeuw, directeur van SOLARWATT Benelux. “Als leverancier van zonnesystemen is de continue ontwikkeling van veilige zonnepanelen met hoge prestaties heel belangrijk voor ons. De eindklant profiteert immers alleen van het vermogen van het zonnesysteem als het complete systeem betrouwbaar en efficiënt werkt, en dus op de lange termijn kosten bespaart.”

De nieuwe 300 Wp-panelen zijn nu verkrijgbaar bij de officiële SOLARWATT-dealers. Zoals Greentech Energy


  • 1

Vrije veldopstelling

Category : Greentech Energy

vrijeveldopstelling

“Als het dakoppervlak niet groot genoeg is of esthetisch niet wenselijk is een vrije veldopstelling vaak een goed alternatief.” Zonnepanelen woonhuis te Heerewaarden.

  • Zonnepanelen: 44 stk Centrosolar Professional 250Wp
  • Inverters: 1 stk Kostal 10.1 3-fase
  • Opmerkingen: monitoring via ingebouwde webinterface